Bringebærprodukter

Bringebærsaft

Vi kaller den ‘bringebær på flaske’. I en vanlig 0,75 liters flaske er det en hel kilo med moden og saftig bær.

Bringebærene kaldpresses og pasteuriseres og tilsettes litt sukker (bare 20-25 prosent) og ingen har kunstige tilsetningsstoffer. Vi har hjelp av dyktige folk på presseriet Braastad på Nes til å lage saften.

Bringebærsaft fra Moe kommer i fine glassflasker i forskjellige størrelser: 0,5 liter og 0,75 liter ublandet, 0,33 liter ferdig blandet.

Til storhusholdning kan vi levere 5-liters kartonger ferdig utblandet, disse bestilles gjennom Gudbrandsdalsmat.

vinflaske lignede flaske med hvitt etikett og svart korketrekk inneholder bringebærsaft

Saften blandes ut etter smak, normalt gir en liter saft rundt fire liter ferdig drikke. Bringebærsaft kan også brukes som saus på grøt, is, som kakepynt eller i yoghurt, eller som toddy på kalde vinterdager.

Siden det ikke er tilsatt konserveringsmiddel må saftflaskene stå i kjøleskapet etter åpning og drikkes innen tre uker. Uåpnet er den holdbar i halvannet år fra pressedato.

Syltetøy

Bringebærsyltetøy fra Moe kommer i mange varianter og størrelser. Blant annet har vi en variant med rabarbra og et ‘dronningsyltetøy’ med blåbær-syltetøy, alt laget med lokale råvarer.

Selvsagt får du også rene bringebærsyltetøy, som virkelig smaker bringebær!

Vi bruker mindre sukker enn det som er vanlig. Det kan vi gjøre fordi bærene har vært helt modne når de er plukket og har mye naturlig sødme.

Produksjonen foregår i det nybygde produksjonskjøkkenet på Høistad gård i Øyer.

Gode nyheter for store familier og syltetøy fans: fra våren 2020 lager vi også syltetøy i 587 ml glass!

Gelé

Søte bringebær og friske tyttebær er en fantastisk kombinasjon!

glass med svart lokk og hvitt med svart etikett som sier bringebærgele med tyttebær

Gelen smaker supert til vilt eller kjøttkaker, men prøv den også gjerne til brie, manchego eller en annen god ost.

Den kommer i 167 ml glass og er holdbar i minst ett år. Etter åpning bør den stå kjølig. Fra våren 2020 kan vi også tilby ren bringebærgelé!

Dessertsaus

Vår dessertssaus er håndlaget og langkokt. Bringebærsausen passer perfekt til is, pannekaker, vafler, over pudding eller grøt. Eller den kan gi sauser og marinader litt ekstra sødme.

Noen vil kanskje kalle den ”tannlegens drøm”… Den er tilsatt mye sukker for å få sin sirupsaktige konsistens.  Den er holdbar i minst ett år, men bør stå kjølig etter åpning og ristes før bruk. Flaskene er 100 ml store.

Det hender at vi lager saus med bringebær/rabarbra eller bringebær/lakris. Stay tuned for nyheter!

Honning

500 000 bier summer rundt bringebærbuskene under blomstringen i juni måned. Bringebærblomster er favoritten. De er på lån fra Lillehammer Gausdal Bigårder og gjør en kjempejobb med å pollinere bærplanter.

Dessuten gir de oss god og lys sommerhonning med et særpreg av at biene har gått på bringebærplantene.

Honning passer til alt: På brødskiva eller pannekaka, i te, yoghurt, grøt, eller i marinader og dressinger. Vi har glass på 125 ml, 250 ml og 400 ml.

Bringebæreddik

liten glassflaske med rød eddik og grønt bringebærfelt i bakgrunnenEddiken er sødmerik, lukter bringebær og passer perfekt i dressinger, marinader og til annen matlaging. Den kommer i 100 ml flasker.

Bringebæreddiken inneholde eddik 7% og bringebær som er silt ut etter en måneds lagringstid. Den bør stå kjølig etter åpning.

Andre produkter og samarbeid

Avhengig av tilgjengelige råvarer, lyst, eksperimenteringstrang og tid lager vi også andre bringebærbaserte godsaker. Vår rosa bringebærsennep for eksempel er ganske søt, men har skarpe klør! Den egner seg til gode pølser og harde oster, eller som ingrediens i dressinger og sauser.forskjellige små glas og flasker på utstilling

Bringebærsaus til grillmat, med blant annet tomat og tabasco er en annen herlighet som vi noen ganger har i sortimentet. Det samme gjelder bringebærchutney, bringebærmarinade til lammekjøtt og bringebærte, som er basert på tørkede nyskudd fra plantene.

Vår samarbeidspartner Høistad gård kan by på bringebærkonfekt som er laget på våre bær og granola eller frokostblanding med tørkede bringebær.

Hubertus Bryggeri på Dovre bruker saften fra våre bringebær i et fruktøl som heter Jålbukk.

Gavepakker

Vi leverer gjerne skreddersydde pakker til bedrifter, konferanser, jul, eller andre anledninger. Ta kontakt via moe@matfraoyer.no for et tilbud!

Matsvinn

Vi vil ikke ha noe matsvinn! I sesongen 2019 gikk ikke et eneste bringebær til spille. Hvis det regner og kvaliteten ikke blir topp, er bærene fortsatt like gode til saft eller syltetøy. Bær som har større skader samler vi og gir til fjellgrisene til Høvren gård.

Vi er med i Toogoodtogo, der vi i sesongen legger ut forundringspakker med dagsferske varer som ellers ville gå til spille.

 

Gå tilbake til siden Om Moe gård