Jevne gård

Gårdskafé sommer 2021

Åpningstider fra 25.juni: 

fredag-lørdag-søndag kl 11-15

frem til 22.august

Om Jevne

Historiske Jevne gård ligger vakker til ved Lågen i Øyer. Gårdstunet består av mange gamle bygninger som ble satt opp i starten av 1700- tallet. På tunet står hovedbygningen, føderåd, Eldhus, Tinghus og to stabbur. Jevne var i fem generasjoner en lensmannsgård. I Tinghuset ( datidens rettssal ) ble det blant annet ført sak mot Hans Nielsen Hauge på starten av 1800- tallet. Fengselet ble flyttet til Maihaugen.

Vedfyrt ovn i eldhuset

Eldhuset er gårdens eldste hus og ble restaurert på starten av 2000-tallet. Det er et tre-etasjers hus hvor første etasje ble brukt til baking av alle slag og steiking av kjøtt i de vedfyrte ovnene. Arbeid med slakt og klesvask ble også gjennomført der.

Erling og Inger- Lise Sæterbakken er trettende generasjon. Gården drives på tradisjonelt vis med skogsdrift, gras og poteter. I fjøset er både sau og gris. I perioder er Eldhuset i drift med bakstav blant annet Jevnekaku i den flotte vedfyrte bakerovnen. Erling og Inger- Lise selger varer på bestilling fra gården, på sommerbutikken på Moe, div markedet, Pop Up salg, og på Reko-ringen i Lillehammer. 

Lam og poteter

Jevne selger hele og halve lam, ferdig oppdelt og pakket etter kundens ønsker. Lammene har hatt det gode liv på Jevne og lengst inne i Åstdalen, hvor Jevne har sæter. Poteter av slaget Peik er håndplukkede. Både bakst- mat og småpoteter selges fra 3 kg poser til 25 kg sekker. Jevnekaku er bakt i en vedfyrt steinovn i Eldhuset. Lammepølser, produsert hos Annis Pølsemakeri.

Fra gårdens store hage plukkes rips, solbær, rabarbra, plommer, rogn og epler. Det produseres både ripssaft, ripsdrikk, rabarbradrikk, eplemost og diverse syltetøy. Nytt av året er jordskokk.

Følg med på gårdens nettsider og på Jevnes instagramkonto. 

Kontakt

For bestilling av varer, eller en hyggelig gårdsprat:  mail: jevne@matfraoyer.no eller ring Inger- Lise, tlf. 977 57510 eller Erling, tlf. 915 12660