Frister med fjellgris og kjekjøtt

For tredje år på råd innleder vi høsten med et matmarked ved Pellestova hotell. Lørdag 23. og søndag 24. september inntar vi fjellet med masse godsaker fra gårder i Øyer.

Ferske egg fra Høistad

Ny i år er Line Rusten fra Høistad gård. Hun har med seg kjekjøtt fra boergeiter som i sommer har vært til seters og gjort seg fete mellom Lyngkampen og Gopollen. Hun har også myke skinn fra pelssau og ferske egg fra frittgående høner.

Line er utdannet konditor og på matmarkedet får du kjøpt hennes bringebærtrøfler, konfekt som hun har laget sammen med Bringebær fra Moe.

Ripssaft

Fra Jevnes eldhus kommer rykende fersk ‘kaku’, steinovnsbakt brød.

Steinovnsbakt kaku fra Jevne

Potetene er tatt opp og selges i trekilos poser og som ‘Hasselback’. Deres nyhet er forfriskende ripssaft, presset av bær fra gårdens hage. Saften kommer i stilige halvliters flasker og er eksklusiv i et opplag på kun 60 stykker.

Fjellgris og oksen Petter

 I kjøledisken finner du blant annet årets juleribbe.  Fjellg

Mette fjellgris sover middag.

risene fra Høvren har gått fritt rundt på Svartsetra i sommer.

Hos Stubrud får du saftig, langtidsmørnet biff fra oksen Petter og årets ferske lammekjøtt fra dyr som har beitet rundt Pellestova i sommer.

Mohair

Kjekjøtt og skinn fra mohairgeit.

Fjellstad stiller med den snille spekepølse Ferdinand, kjekjøtt og deilige myke skinn fra gårdens lekne mohairgeit.

Moe gård viser at bringebær kan brukes til så mangt: gårdens bær har blitt til sennep, chutney, grillsaus og eddik. Dessuten har de med nyprodusert, kaldpresset saft og syltetøy uten tilsetningsstoffer.

I tillegg er det godsaker å få fra flere andre lokale produsenter, som for eksempel kombucha fra Tretten, kaffe brent på Fåberg og produkter fra Gudbrandsdalsmat.

Gjesteutstiller i år er den svenske øyværingen Stefan Nord, som viser fram sine eksklusive håndlagede kokkekniver. Han tar imot bestillinger.

Bringebærtrøfler lanseres på Pellestova.
Lammeskank for to- eller flere
Høistad gård tilbyr indrefilet av boergeit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *